luni, 3 iunie 2013

Intalnirea Marilor Fermieri din Moldova

Joi, pe 6 iunie, se organizeaza la Iasi o intalnire care suna interesant, a marilor fermieri, anunta AB plus, o companie care face targuri si expozitii. Evenimentul are loc la Palatul Ioan Cuza din Ruginoasa, o cladire frumoasa, cu influente gotice, construit de familia Sturza la inceputul anilor 1800. E mult spus palat, e o vila mai mare. Dar asta nu-i stirbeste cu nimic frumusetea.


Organizatorii spera sa vina lume buna si dau ca sigura participarea ministrului agriculturii, a secretarului de stat Achim Irimescu, a lui Nini Sapunaru, presedintele Comisiei de agricultura de la Camera Deputatilor, a lui Mihai Nita, vicepresedinte la comisia agricola de la Senat si a lui George Turtoi, directorul APDRP.

In comunicatul lor scrie "intalnirea marilor fermieri face parte din seria evenimentelor dedicate agriculturii din Moldova, desfasurate sub umbrela Agralim si Balul fermierilor." Acum, pe 6 iunie e si deschiderea AgriPlanta - RomAgroTec la Fundulea. Mie unul mi se pare necolegial si la limita provocarii sa iti asezi un eveniment de anvergura in aceeasi zi cu un altul de calibru mare. E firesc ca ministrul si toti cei de mai sus sa fie invitati si la deschiderea oficiala a expozitiei. Unde vor alege sa participe, e treaba lor, tine de agenda, de alte interese. Dar gestul AB plus, organizatorii unui targ cvasiinexistent ca Agralim, sa se puna de-a curmezisul DLG Intermarketing e unul lipsit de fair play. Puteau sa aleaga alta zi si s-o invite inclusiv pe Corina Mares, cea care face AgriPlanta -RomAgroTec.

In comunicat, temele ce vor fi discutate suna foarte apetisant. "Dezbaterile din cadrul acestei intalniri se vor axa pe trei teme de maxim interes: PAC 2014-202, programe de sustinere a fermierilor si Impactul regionalizarii asupra agriculturii." Daca dam pagina, lucrurile devin mai putin bombastice. De la ora 10 la ora 14 sunt multe prezentari de firme, banci, institutii publice. Dupa aceea, sunt declaratiile ministrului, daca vine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu