joi, 17 martie 2011

Cand platesti bancii dobanda la depozit....

Da, stiu, nu are legatura cu masinile agricole, dar nu am putut sa ratez postarea asta. O asa intitulata banca, Banca Centrala Cooperatista Creditcoop, primeste depozite in lei si valuta de la persoane fizice si juridice, pentru care le percepe dobanda. Nu le da, asa cum fac alte banci, ci le ia. :))

Scrie pe site-ul institutiei,
 "Agenţiile Bancii Centrale Cooperatiste pot accepta depozite de la orice persoană juridică cu sediul în raza lor de activitate.
Dobânzile percepute de către agenţiile CREDITCOOP persoanelor juridice sunt aceleaşi ca şi cele pentru persoanele fizice şi trebuie să se încadreze în limitele stabilite prin instrucţiunile Bancii Centrale Cooperatiste."

Banca Centrala "Fantoma": la o privire pe site-ul BNR,adevarata banca centrala a Romaniei,  pe lista bancilor comerciale din tara asta, aceasta autointitulata banca centrala cooperatista nu apare nicaieri. In schimb, este acreditata de APDRP ca institutie bancara, alaturi de alte nume ca Anglo Romanian Bank Ltd, (o banca SRL, cat poate fi de frumos...) sau Fundatia ROMCOM (de cand o fundatie are caracter bancar? banca e banca,m fundatia e fundatie si INF-ul INF. De aceea avem cuvinte pentru fiecare in parte. Altfel le spuneam simplu "niste baieti...").

Un comentariu:

  1. Trebuie sa recunosc ca site-ul ROMCOM arata profesionist, si nu spune nicaieri nimic de Fundatie. E adevarat, nici eu nu am cautat insistent. Vad ca firma are in plan si un centru de afaceri in care va investi 6.622.455,02 lei.

    RăspundețiȘtergere