miercuri, 6 octombrie 2010

Fendt castiga chiar si cand pierde

In ciuda declinului masiv al pietei de utilaje agricole, 2009 a fost unul dintre cei mai buni ani din istoria Fendt.

Declaratia a fost facuta de unul dintre managerii companiei, Peter Paffen, cu ocazia unei conferinte internationale. Statistic, în 2009, Fendt a vândut 13.647 de tractoare în întreaga lume. De fapt, cu 11% (1.781 de tractoare) mai putin ca în anul 2008. “Fendt nu a putut scapa din declinul general al pietei care a afectat Europa, dar performantele au fost peste media industriei, care a avut în general o scadere de 20%”, aprecia Peter Paffen.

Pentru anul, acesta targetul de vânzari este de 12.500 de tractoare, în scadere sensibil fata de 2009. 2010 este, în opinia oficialului Fendt, un an pe care l-au abordat cu precautie. Cu toate acestea, compania continua sa investeasca.

Pentru departamentul de cercetare-dezvoltare, Fendt are planificati 50 de milioane de euro. Acestia vor fi orientati în principal spre proiectul utilajelor de recoltat furaje dar si spre noi modele de tractoare. In acelasi timp, continua investitia de 172 de milioane de euro în dezvoltarea si extinderea celor doua fabrici.

Astazi, Fendt are putin peste 3.300 de angajati, în cele doua fabrici ale companiei, din Marktoberdorf si Asbach-Bäumenheim, Germania. 95% din utilajele Fendt se vând în Europa Centrala si de Vest. In România. Reprezentantul Fendt este firma Mewi din Ortisoara, Timis.

6 comentarii:

  1. Ar fi interesant de stiut numarul oficial la tractoare in Romania

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Stiu. :) Ai dreptate. La fel ar fi interesant de stiut numarul real de tractoare functionale, din toate gamele de putere (desigur, peste 50 CP, nu ne incurcam cu jucariile) si mai ales numarul de tractoare intrate in fiecare an. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Numarul tractoarelor intrate in fiecare an se poate afla usor. De la vama! Ia incearca

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnul meu, un pic de atentie. Tine cont ca nu se mai vamuiesc la intrarea in Romania tracoarele produse un UE, ci se vamuiesc doar tractoarele din afara spatiului UE. Prin urmare, cred ca numarul tracoarelor pe care il poti obtine de la Autoritatea Nationala a Vamilor s-ar putea sa nu fie tocmai exact. Dar daca vrei numarul de tractoare intrate in Romania intr-un anumit an, poti consulta datele Institutului National de Statistica.

    RăspundețiȘtergere
  5. George, in datele Institutului National de Statistica e vraiste. Ultima oara cand am citit asa ceva, acum doi ani, spuneau ca in Romania se vand aproximativ 100.000 de tractoare intr-un an. Ceea ce e hilard de inexact. Pentru anul trecut tu ai gasit cifre exacte la INS?

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar, de la vama se poate afla numarul exact de tractoare produse in afara UE pe marci? Sa zicem numarul exact de Belarus...

    RăspundețiȘtergere