marți, 25 martie 2014

Tractorul CLAAS cu numărul 100.000 iese de pe linia de producţie


Le Mans/Harsewinkel, martie 2014. Tractorul CLAAS cu numărul 100.000 a ieşit de pe linia de producţie a uzinei de tractoare CLAAS din oraşul francez Le Mans.

La Le Mans sunt dezvoltate şi fabricate anual până la 13.000 de tractoare – de la AXOS 310 până la cel mai mare tractor standard CLAAS, modelul AXION 950 de 410 CP. 100.000 de tractoare fabricate în 10 ani reflectă nivelul ridicat de experienţă, competenţă şi popularitate în rândul clienţilor. „Lucrăm în mod consecvent şi în strânsă colaborare cu fermierii şi contractorii din agricultură la dezvoltarea tehnică continuă a tractoarelor CLAAS, pentru care am investit 400 de milioane de euro începând cu 2003 în departamentele noastre de Cercetare şi dezvoltare şi Producţie tractoare”, a explicat Lothar Kriszun, membru în consiliul executiv al grupului CLAAS, responsabil pentru segmentul de tractoare.

În 2008, la fabrica de la Le Mans a fost inaugurată o nouă linie de asamblare pentru cabine, doi ani mai târziu fiind deschis aici un nou atelier de vopsit. La jumătatea anului 2012 şi-a început activitatea noul nostru centru de testare şi validare din Trangé. Situat aproape de uzina de asamblare, acest nou centru permite companiei CLAAS să utilizeze experienţa disponibilă în această zonă prin colaborarea strânsă cu departamentele de Dezvoltare a produselor, Producţie industrială şi Service din cadrul diviziei CLAAS Tractor.

Cea mai recentă investiţie masivă a companiei CLAAS a vizat dezvoltarea şi fabricarea noii transmisii automate pentru gama de modele ARION 500 şi 600. Această transmisie a fost dezvoltată de CLAAS Tractor şi CLAAS Industrietechnik (CIT), o filială a grupului CLAAS, şi lansată pe piaţă anul trecut. Transmisia este produsă şi testată la fabrica noastră din Paderborn, sediul filialei CIT.

De la intrarea sa în segmentul de tractoare în 2003, CLAAS a produs un număr impresionant de 100.000 de tractoare şi, un lucru şi mai important, şi-a extins constant volumul de cunoştinţe tehnice şi gama de produse. 34 de modele au fost dezvoltate pe baza cerinţelor celor care utilizează de fapt tractoarele, cu puteri situate între 72 şi 524 CP, toate concepute în funcţie de solicitările agriculturii moderne. Este şi motivul pentru care noul AXION 800 a primit de curând titlul de Utilajul agricol al anului 2014, Tractorul anului 2014, medalia de aur în cadrul premiilor de design iF 2014 şi „Cel mai valoros utilaj” din clasa sa în cadrul testului DLG PowerMix. Noi modele de tractoare, extrem de atrăgătoare pentru piaţa europeană, vor ieşi şi anul acesta de pe linia de producţie.


Un comentariu: