vineri, 6 septembrie 2013

Amazone va readuce in fabricatie plugul din 2014

Leipzig este un oras german inca marcat de cei 50 de ani de comunism. E un pic mai cenusiu si mai putin vesel ca alte orase germane la fel de mari. Nici economic nu o duce atat de bine. Dar oamenii fac eforturi sa fie iarasi ce-au fost. Si mai mult decat atat. 

Poate stiti ca numele strazii Lipscani, o veche strada de negustori din centrul Bucurestiului, vine tot de la Leipzig. Negustorii calatoreau in fiecare an in orasul german, targ important pe vremea aceea, un fel de an-gross international. De acolo se intorceau cu marfuri la moda. Iar pseudo-aristocratia de pe malul Dambovitei cumpara cu bani buni tot ce aduceau de vanzare. Si ii numea "lipscani", adica negustorii care se duc la Lipsca, un Leipzig romanizat, dupa marfa.

La noi, la portile Orientului, atunci era vremea intrigilor doamnei Chiajna, ori ale mai maruntei coana Chirita, a pechesurilor in aur pentru inaltii slujbasi ai Sultanului si mai ales ai firmanului legat cu snur negru, adus de mazil. Dar cui ii pasa, cand in 40 de ani, cat era atunci o viata de om, se faceau si se desfaceau averi, se domnea peste Moldova si Tara Romaneasca, la rand?

De atunci, Leipzigul s-a schimbat. Si noi. Astazi, aici, Amazone si-a prezentat ultimele noutati, cele care vor fi pe piata in 2014. Despre ele am scris in Profitul agricol, si vom mai scrie. Aici, pe blog, lasam fotografiile sa vorbeasca.






























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu