marți, 23 aprilie 2013

Cate ceva despre masini agricole, foarte pe scurt



AgriEvolution - al 4-lea congres mondial al lumii masinilor agricole

Cea de-a 4-a editie a AgriEvolution se va tine la New Delhi, India, pe 5 si pe 6 decembrie 2013, in sala de conferinte a hotelului Taj Mahal.

In prezentarea evenimentului se spune ca factori cheie din conducerea marilor companii producatoare de utilaje vor fi prezenti la AgriEvolution pentru a discuta tendintele lumii in securitate alimentara si dezvoltarea de utilaje agricole. Organizatorii promit date mai consistente cat de curand. Ultimul congres dedicat lumii masinilor agricole s-a tinut in 2011 la Paris, odata cu SIMA.


















Va puteti pregati vizita la Agritechnica de pe acum

La standul Societatii Germane pentru Agricultura (DLG), din cadrul expozitiei Agraria, cei doritori se pot informa despre posibilitatile de vizitare a expozitiei Agritechnica 2013, care se va tine la Hanovra, Germania, între 12 si 16 noiembrie. 
Agritechnica este cea mai mare expozitie de masini agricole din lume, organizata de DLG
. Expun acolo toate numele mari din domeniu si vin în jur de 100.000 de fermieri din toata lumea. Numarul vizitatorilor români este apreciat în jurul cifrei de 500.









2013 pare un an bun pentru piata europeana de masini agricole

O ancheta a CEMA, Asociatia Europeana a Constructorilor de Masini Agricole, a aratat ca anul a început sub auspicii bune. Analiza a fost facuta în 9 tari europene, pe un esantion de 135 de directori de companii. Astfel, 30% din acestia cred ca cifra lor de afaceri va creste anul acesta, 49% presupun ca va ramâne neschimbata sau va creste foarte putin si 21% spun ca e posibil sa scada. CEMA arata ca exista o diferenta interesanta: companiile din nordul Europei sunt în general optimiste în timp ce companiile din sudul continentului ramân sceptice la o evolutie pozitiva a lucrurilor.





Exel Industries îsi întareste pozitia pe segmentul utilajelor speciale

Compania Exel a cumparat Holmer, devenind astfel un jucator important în piata utilajelor de recoltat cartofi si sfecla de zahar. Acum câteva luni Excel a cumparat si compania Agrifac, specializata în constructia de sprayere. In portofoliul Excel mai sunt brandurile Matrot (masini de recoltat sfecla), Moreau (masini de recoltat sfecla si cartofi), Herriau, Hardi (sprayere), Vermorel, Berthoud, Tecnoma. Anul trecut Holmer a realizat o cifra de afaceri de 114 milioane de euro. Ei au fost cei care au produs primul tractor european de 600 CP, Holmer Terra Variant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu