vineri, 25 ianuarie 2013

Ce targuri merita vizitate in 2013?

SIMA, 24-28 februarie, Paris, Franta

Este cel mai important eveniment din lumea masinilor agricole din prima jumatate a anului. Expozitia a ajuns la cea de-a 75-a editie, o "varsta" mai mult decat frumoasa. Vor expune aici 1.350 de constructori de utilaje agricole, reprezentand 1.670 de branduri. Diferenta apare pentru ca unii constructori au mai multe branduri in portofoliu. Pe scurt, la SIMA vor fi toate numele cunoscute din domeniu, cu standuri care mai de care mai generoase. Daca statistica nu v-a convins, organizatorii mizeaza si pe buna imagine a orasului. Dupa o zi de targ, poate urma o zi de plimbare in Paris.

Agraria, 25-28 aprilie, Cluj-Napoca 
Este targul agricol de suflet al Transilvaniei. Corina Mares a convins, in 18 ani de cand tine evenimentul, peste 250 de expozanti sa participe constant. Ultima editie a atras 20.000 de vizitatori. De doi ani, expozitia este organizata de filiala din Romania a DLG, Societatea Germana de Agricultura. Se adreseaza mai mult fermierilor medii si mici, asa cum predomina ei in podisul Transilvaniei. Dar am vazut si fermieri foarte mari, semn ca l-au gasit interesant.

AgriPlanta si RomAgroTec, 6-9 iunie, Fundulea, Calarasi 
Dupa aproape un an de negocieri, cele doua expozitii din sudul tarii s-au unit intr-una singura. Nu stiu inca sub ce nume vor functiona. Deocamdata, se regasesc amandoua siglele in pliante.
Unificarea celor doua targuri promite o expozitie care sa ofere o imagine completa asupra noutatilor din lumea masinilor agricole. Impreuna, RomAgroTec si AgriPlanta vor fi cea mai mare expozitie de masini agricole din tara. Nu cred ca va lipsi vreun nume cunoscut. Pentru ca RomAgroTec va veni cu un bagaj generos, de dealeri foarte mari, care inainte evitau AgriPlanta, ca NHR Agropartners, IPSO Agricultura ori Claas Romania.

AgroCarré, 18-21 iulie, intre Sindrilita si Lilieci, Ilfov 
Este o expozitie noua, sub patronajul unei echipe cu o solida experienta in domeniu. Organizatorul, Elena Neacsu si compania ei - Carré Promotion, promite de la prima editie sa prinda expozitia in agenda fermierilor. Noi ii dorim succes. Cred ca merita vizitata si doar pentru faptul ca este o expozitie de tip nou, cu demonstratii tehnice pe loc, direct in standurile constructorilor de masini, cu demonstratii tehnice pe timp de noapte ori cu sisteme de irigatii.

Agromalim, 12-15 septembrie, Arad 
O expozitie care domina clar celelalte evenimente agricole din Campia de Vest. Se bucura de o prezenta sustinuta a dealerilor de masini agricole, care vin cu standuri generoase.

Indagra, 30 oct-3 nov, Bucuresti 
Nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Dupa ce anul trecut principalii dealeri de utilaje agricole s-au intors cu standuri la Indagra, editia din 2013 promite sa fie si mai interesanta. Ca la fiecare editie, este de asteptat la Indagra o prezenta sustinuta a multor firme din lumea masinilor care nu apar de obicei la alte expozitii.

Agritechnica, 10-16 noiembrie, Hanovra, Germania 
Este considerata cea mai mare expozitie de masini agricole din lume pana si de concurentii ei apropiati. Se organizeaza o data la doi ani. Editia din 2011 a atras aproximativ 500 de fermieri romani. Daca ratati expozitia din toamna, urmatoarea va avea loc in 2015.

* * * 

Pe langa cele enumerate mai sus, fermierii vor avea la dispozitie in fiecare judet cate un targ agricol. Mai mult sau mai putin reusit. Toti marii dealeri vor veni la aceste expozitii cu un stand cu cateva utilaje si mai ales cu vanzatori dispusi la negocieri cu potentialii clienti. Insa pe acelea nu le-am enumerat aici, locul lor fiind mai degraba in "Cronica evenimentelor anuntate", o alta rubrica din revista Profitul agricol.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu