luni, 28 mai 2012

Azi se inchide RomAgroTec 2012

A fost o expozitie sub semnul ploii. Daca a fost de bine sau de rau, vor spune dealerii de utilaje cand vor trage linie. Dupa parerea mea, a fost o expozitie care merita ceva mai multi vizitatori. Dintre utilajele aduse aici, cele mai multe nu vor mai fi vazute la un loc in nici o expozitie din tara. Pentru cine a ratat RomAgroTec-ul, sau n-a gasit aici ceea ce dorea, peste aproape doua saptamani se va deschide AgriPlanta, ultima expozitie consistenta pana in octombrie, la Indagra. Ar mai fi, cu ceva eforturi ale organizatorilor, Agromalim la Arad, dar...

Ploaia si noroiul i-a facut pe multi expozanti sa fie usor suparati pe targ, pe vreme, pe organizatori. De cele mai multe ori n-aveau dreptate. Nu poti intoarce ploaia din drum, nu poti opri vantul. Dar pastrez cu titlu de inventar cateva pareri interesante despre viitorul RomAgroTec. Nu sunt putini cei care isi doresc o comasare cu AgriPlanta. Altii vor un RomAgroTec o data la doi ani, in anul in care nu se tine Agritechnica la Hanovra. Se mai vorbeste despre mutarea expozitiei in sezonul "mort" pentru agricultura, undeva in iarna, intre jumatatea lui noiembrie pana prin jumatatea lui februarie. Pentru ca in finalul lunii mai, jocurile cumparatorilor sunt facute. Nici mutarea targului la Romavia, in Baneasa, unde ar avea sansa unui acoperis deasupra si unei platforme betonate nu este o idee de trecut cu vederea.

Ce va fi, va fi. Daca nu, nu, vorba oracolului...


Completare ulterioara: Directorul Vaderstad, Mihai Rausser, ne spunea ca a vandut 4 utilaje la RomAgroTec, ceea ce nu considera a fi rau, si a prelungit reducerile, de 15 si 50%, pana la jumatatea lunii iunie. Directorul Lemken, Franz Jacoby, spunea ca numai astazi, luni, cand nu se astepta la vreun client, a vandut doua utilaje. Si Valentin Kiraly de la VA Intertrading era incantat de cate contracte a incheiat.


2 comentarii:

  1. Participati la targuri si expozitii.

    In Romania, anual, se organizeaza peste 50 de targuri internationale, cu diferite tematici. Participarea la un astfel de targ reprezinta, din punct de vedere costuri, un procent de sub 1% fata de difuzarea unei reclame pe TV.
    www.ruris.ro
    www.magazinruris.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. De aceea nu v-am vazut la RomAgroTec dar va vad la televizor :)

    RăspundețiȘtergere