miercuri, 25 ianuarie 2012

Agroexpert Capital isi schimba numele in Titan Machinery Romania

Acum cateva luni, o companie americana a anuntat in piata ca a cumparat firma româneasca Agroexpert Capital. Americanii au luat decizia sa renunte la acest nume, bine impus in piata de tandemul Erich Urban - Radu Lupu si îl foloseasca pe al lor. Astfel, din 2012 Agroexpert Capital a devenit Titan Machinery România.



Mai jos este comunicatul oficial:


 Cel mai mare dealer de utilaje agricole din lume, TITAN MACHINERY,
este reprezentat incepand cu anul acesta in Europa de o firma romaneasca
 
AGROEXPERT extinde acum in Romania reteaua internationala a TITAN MACHINERY, reusind sa fie primul jucator al colosului american pe piata din Europa. Astfel AGROEXPERT devine TITAN MACHINERY ROMANIA.
Romania este un producator agricol de top in Europa iar procentul agricol din produsul intern brut este printre cele mai ridicate din Europa conform Bancii Mondiale. Bucuresti si Timisoara sunt primul, respectiv al patrulea cele mai populate orase din Romania. Agroexpert este activa din 2006 si in anul fiscal recent incheiat a inregistrat venituri de 14 mlioane de dolari din Austria spre Romania si, a vandut in plus, multe alte milioane in Romania. Agroexpert este si va fi si in continuare gestionata de echipa de management existenta care va mentine un interes minoritar in cadrul companiei.

Peter Christianson, Presedinte & CEO al Titan Machinery a sustinut: „Agroexpert are o echipa cu o inradacinare locala puternica, cu relatii pe piata agricola romaneasca. Suntem incantati sa-l intampinam pe managerul general, Erich Urban, si pe echipa sa de lucru in cadrul retelei Titan Mahinery si astept cu nerabdare sa lucram impreuna pentru a ne dezvolta prezenta in strainatate. Prin aplicarea modelului de operare Titan Machinery si gratie expertizei noastre cu echipamentele, piesele de schimb si serviciile de service CNH, avem incredere ca primul nostru dealer international va avea o contributie majora la cresterea noastra in anii ce vor urma.
Economia agricola globala este o oportunitate uriasa pentru noi sa putem face cunoscut modelul nostru de operare si experienta in dealership pe o platforma de crestere internationala. De o buna bucata de vreme exploram extinderea in Europa si credem cu tarie ca am gasit o oportunitate semnificativa de constructie a brandului in strainatate. Membrii echipei noastre de management au experienta anterioara cu vanzari de echipamente din Europa de Est si sunt incantati si capabili sa inlesneasca procesul de cunoastere.”

Erich Urban, Genereal Manager Agroexpert: “TITAN MACHINERY intentiona de multi ani sa se extinda international. Andreas Klauser, presedinte si CEO al CASE IH m-a pus in legatura cu Peter Christianson, presedinte TITAN MACHINERY cu care am creionat intr-o zi un plan de afaceri. Dupa 6 luni de discutii si negocieri, am semnat contractele. Acum ei detin 70% din firma, restul fiind actiuni ale partenerilor initiali din Agroexpert Capital. Datorita acestor noi actionari, ne vom schimba numele in TITAN MACHINERY ROMANIA”

Radu Lupu, Sales & Marketing Manager Agroexpert: ''TITAN MACHINERY inseamna un nou jucator in piata masinilor agricole din Romania, ridicand standardele actuale la un nou nivel. Prin forta si experienta grupului TITAN MACHINERY acumulata in una dintre cele mai dinamice economii mondiale, referindu-ma aici la Statele Unite ale Americii, credem ca piata masinilor agricole va fi complet diferita in anii ce vor urma, aducand concepte noi in distributia de utilaje, piese de schimb si service. Cu TITAN MACHINERY ROMANIA vom extinde gama de tractoare si combine CASE IH , avand in vedere pe langa utilajele dedicate sectorului vegetal si noi domenii precum forestier, viticol precum si tractoare dedicate administratiilor locale. Deasemenea intentionam sa extindem si gama serviciilor atat finaciare cat si post vanzare.''



Titan Machinery, fondata in 1980, avand sediul central in West Fargo, Dakota de Nord, este o afacere multilaterala, deopotriva cu locatii mature si nou-dobandite. Compania detine si opereaza cu o retea de servicii complete in agricultura si in constructia de echipamnete agricole in SUA si Europa. Inainte de inchiderea tranzactiilor cu Jewell Implement Company, Inc si Agroexpert anuntate anterior, reteaua Titan Machinery consta in 91 de dealeri nord-americani situati in Dakota de Nord, de Sud, Iowa, Minnesota, Montana, Nebraska, Wyoming, Wisconsin, iar acum si doua locatii europene in Romania: Bucuresti si Timisoara. Dealerii Titan Machinery reprezinta una sau mai multe dintre brandurile CNH (NYSE: CNH), o filiala detinuta majoritar de Fiat Industrial (Milan:FI.MI)), incluzand Case IH, New Holland Agriculture, Case Construction, New Holland Construction, Kobelco si CNH Capital: Informatii aditionale despre Titan Machinery Inc. Pot fi gasite pe www.titanmachinery.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu