luni, 21 noiembrie 2011

Agritechnica 2011

Saptamana trecuta si-a inchis portile cea mai mare expozitie din lume de masini agricole, Agritechnica. Se desfasoara odata la doi ani la Hanovra, intr-un spatiu expozitional urias, poate de 10 ori mai mare decat tot spatiul de la Romexpo. La final, au numarat 415.000 de vizitatori, din care cel putin 100.000 din afara Germaniei. Organziatorul, DLG, spune ca au fost inregistrati si 550 de fermieri romani, dar e posibil sa fi fost mai multi.

Dar, un targ se povesteste in cuvinte doar prin reviste. Pe internet lasam fotografiile sa vorbeasca.



Vastul spatiu expozitional de langa Hanovra poate primi linistit 100.000 de vizitatori pe zi. Este deservit de o gara proprie, statii de metrou, tramvaie, autobuze, are legatura directa cu gara centrala din oras, cu aeroportul, iar in jur sunt zeci de mii de locuri de parcare.

Nu sunt multe utilaje afara, aproape deloc. Tot targul se desfasoara in hale. La intrare exista gardedobe, sa nu umbli in haine de iarna o zi intreaga prin targ. In hale sunt in jur de 22 de grade, iar in fiecare colt exista restaurante, ce servesc toate acelasi meniu congelat.

Nu am vazut gratare fumegande cu carnati, nu am vazut cohorte de vanzatori de nimicuri traditionale, cum sunt in targurile "internationale" de pe la noi.


Katana, sabia samurailor si prima masina de recoltat furaje verzi construita de Fendt











nu doar marile firme vin la Agritechnica, ci si mici meseriasi.



 
unii, mai norocosi, au avut parte de masaj de relaxare. Doar pentru clienti, doar pentru clienti.





































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu