vineri, 8 iulie 2011

Claas Demo Tour 2011

 
De la începutul lunii iulie, Agrocomert Holding a organizat un demo-tour cu noua combina Claas Lexion 670. Un adevarat tur de forta, cu demonstratii aproape în fiecare zi, în câmpuri de grâu de la Curtici, Arad pâna la Independenta, Calarasi. Turul face parte dintr-o campanie ampla lansata de constructorul german Claas. Combina va continua sa recolteze în Bulgaria pentru urmatoarele doua saptamâni, apoi va reveni în România pentru alte demonstratii în Moldova, si va pleca sa recolteze în Ungaria.

Perioada organizarii a fost una disputata, pentru ca, spuneau fermierii, e greu sa plece din câmpul lor acum, când stau cu ochii pe grâu si folosesc orice fereastra pentru recoltat, de teama ploilor. Dar numele Claas a convins, si în ferma de la Independenta s-au strâns câteva zeci de agricultori seriosi, judecând dupa masinile de top din parcare.

Pe lânga combina, staff-ul Agrocomert a adus aici un tractor Xerion 3300 si un Ares 836, în tandem cu trei utilaje Lemken: un grubber pentru dezmiristit, Karat, de 3 metri, un plug Europal 8 cu 5 trupite si un disc scurt pentru prelucrarea patului germinativ de 6 metri, semipurtat. Dar subiectul central a fost noua combina, excelent prezentata de Mihai Zaman, reprezentant Agrocomert Holding. A stiut sa povesteasca acest utilaj, trecând peste datele tehnice si punctând numai lucrurile îmbunatatite. De altfel, nici nu doreau sa faca demonstratia foarte lunga pentru ca oamenii sa poata pleca înapoi în ferme, sa supravegheze recoltatul.

Multe îmbunatatiri au fost facute de Claas la cererea fermierilor. De exemplu partea electronica, care a ramas simpla în utilizare, este clara si poate fi urmarita dintr-o privire. O alta cerere a fost ca sistemul hidraulic sa reactioneze mult mai repede.

Combina are o putere maxima de 430 CP, un buncar de cereale de 10.500 de litri. Hederul era un model Vario de 9 metri si tablia lui poate fi extinsa cu 70 cm pentru rapita. Sistemul Laser Pilotare avantajul de a lucra bine noaptea, fara GPS. Rabatorul are posibilitatea sa lucreze independent sau împreuna, în functie de viteza de înaintare, de cultura sau de pierderi.

Cabina este mai mare, mai confortabila si comenzi mult mai intuitiv asezate si vine cu o multime de spatii de depozitare. In spate, împrastietorul de pleava, împreuna cu tocatorul, realizeaza acum un mulch mult mai bun. Din constructie toate elementele sunt prinse frumos, pozate corect, pentru un acces usor si clar, si arata ca si cum au o durata de viata buna. Desigur, au fost multe alte detalii explicate în cadrul fiecarei zi de Demo Tour.
Si niste fotografii:

















Un comentariu:

  1. Foarte faine pozele(vad si puutin de HDR in aceste poze), cat despre demonstratie se pare ca a fost ceva foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere