marți, 1 martie 2011

Niciun rau platnic dintre cumparatorii de utilaje agricole

BCR Leasing IFN a lansat Fermier Suport, un serviciu de finantare pentru echipamente si utilaje agricole noi. In perioada 15 februarie-29 aprilie 2011, agricultorii - fie ca sunt inregistrati ca societati comerciale, persoane fizice autorizate ori numai persoane fizice - pot beneficia de un comision de analiza 0, dobanda de 7,9% si asigurare gratuita timp de 6 luni a utilajelor.


“Finantarile acordate de companiile de leasing pentru utilaje agricole au scazut anul trecut cu 20%, la 20 mil. euro”, estimeaza Bogdan Speteanu, directorul general al BCR Leasing. Fata de varful istoric de 50 mil.euro inregistrat in 2008, scaderea este de 60%.

Leasingul pentru echipamente agricole are insa un potential de crestere semnificativ pe termen mediu si lung datorita numarului redus de utilaje aflate in proprietatea fermierilor. Astfel, daca in Romania exista 3,2 tractoare la o suta de gospodarii, in Polonia sau Cehia numarul acestora creste la 44, respectiv 71 de unitati. In plus, 75% din utilajele detinute de fermierii romani au o vechime mai mare de cinci ani.

BCR Leasing a acordat, in ultimii patru ani, finantari de 15-20 mil. euro pentru utilaje agricole. Compania va miza pe acest segment de piata si in 2011. Speteanu spune ca, desi BCR Leasing are un stoc de cateva sute de autovehicule si echipamente recuperate de la clientii rau-platnici, printre acestea nu se numara niciun utilaj agricol.


(text scris de Viviani Mirica, colega mea, si preluat de pe www.agrinet.ro:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu