vineri, 11 februarie 2011

Valtra: Amintiri din viitor

Valtra a prezentat tractorul viitorului. Un concept futurist, pentru agricultura de peste 50 de ani. Cu roti electrice, care se auto-remodeleaza in functie de sol si de conditia de mers, cu 4 motoare electrice montate cate unul în fiecare roata. Asadar, consum zero, noxe zero.

Cabina e optionala. Daca vrea, tractoristul poate conduce tractorul de acasa.(Mie asta imi aminteste de filmul Surogates, cu Bruce Willis.) Si unde mai pui ca dintr-unul faci doua. Dupa cum ai nevoie..unu mai mare, altu mai mic, sau impreuna unul foarte mare.

Dar, trebuie sa recunoastem, arata extraordinar conceptul. Eu l-am vazut in Jyvaskyla, la invitatia dealerului oficial din Romania, firma Mewi din Ortisoara. Delegatie mica, 3 jurnalisti (Ionut Vanatoru, de la AgriMedia, Gheorghe Ghise de la Ferma si subsemnatul) insotiti de reprezentantul Mewi, Leo Coca.









A fost un spectacol pe cinste, pe care l-am povestit in Profitul agricol. Ei m-au trimis, lor sunt obligat sa le dau prima data informatiile. A tinut un speach consistent inclusiv Martin Richenhagen, presedintele si CEO-ul companiei AGCO, proprietarii Valtra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu